Flera hotell i Pattaya är lokaliserade precis vid stranden med fantastisk utsikt. Andra som ligger lite mer inåt landet är billigare men lika fina.

Många av hotellen i Pattaya är anpassade för backpackers och budgetresenärer och håller inte speciellt hög standard men är och andra sidan billiga. Det finns flertalet vandrarhem där du kan bo tillsammans i en sovsal vilket hjälper om man reser ensam och vill ha sällskap.

För de som har högre krav på sitt boende finns det flera alternativ. Många av de nyare hotellen är byggda efter västerländsk standard för att tillgodose de krav som många turister har.

Utbudet på restauranger är otroligt i Pattaya dygnet runt. Du kan äta på rena gourmetrestauranger eller vid ett matbås på en av marknaderna eller på stranden. De flesta barer serverar lättare plockmat vilket kan vara gott i värmen.

När det gäller dryck skall du alltid välja ett buteljerat alternativ och lämna aldrig drickan utan uppsikt. Lämnar du bara din drink för ett par sekunder så skall du beställa en ny då narkotika är mycket vanligt här.