Du lär aldrig gå sysslolös när du besöker Pattaya. Även om du inte finner så många tempel, museer eller annat kulturellt i stan finns det mängder av arrangerade aktiviteter för turister. De allra mesta händer på stranden eller i vattnet.

Du kan läsa om de olika arrangemangen för dagen i någon av gratis tidningarna som cirkulerar i Pattaya. Varför inte testa på att hoppa bungee-jump, åka helikopter, parasailing, rida eller åka vattenskidor?

En av de mest populära aktiviteterna i Pattaya är dykning. Har du inte ett dykcertifikat sedan tidigare kan du ta det här. Utbudet på dykskolor är stort så du bör höra dig för om vem som har bäst renommé i närheten av där du bor då det finns en hel del lurendrejare.

Dykning är en otroligt spännande och rolig sport men man ska ha klart för sig att går det fel under ytan kan konsekvenserna bli mycket tråkiga och för att minska den risken är det bra att betala lite mer för en bättre dykskola. För den som tycker det är obehagligt att dyka, är snorkling ett kanon alternativ.