Kategori

Koh Samui

Koh Samui är ett av de mest populära resmålen i Thailand. Det är även Thailands näst största ö efter Phuket. Den största staden på Koh Samui heter Nathon som ligger på västkusten, antalet fast boende är ungefär 60000.

Kategori

Koh Samui

Koh Samui är ett av de mest populära resmålen i Thailand. Det är även Thailands näst största ö efter Phuket. Den största staden på Koh Samui heter Nathon som ligger på västkusten, antalet fast boende är ungefär 60000.

Ön är som sig bör också känd för sina stränder. Choeng Mon, Big Buddha beach, Bo Phut och Maenam ligger i norra sidan av ön medan Chaweng och Lamai hittas östkusten. Vid stränderna finns många hotell som kan vara väldigt lyxiga. Det finns uppåt 17000 hotellrum på hela ön, så du kommer säkerligen hitta nåt som passar just dig.

Det finns även en mängd olika restauranger på ön som håller toppklass. Nästan överallt hittar man matställen och restauranger av den enklare sort som har lokal thailändsk mat. Men det finns även en ganska stort utbud av internationella restauranger.

Koh Samui är ett av de trendigaste resmålen i Thailand. Det är även Thailands tredje största ö efter Phuket och Koh Chang. Den största staden på Koh Samui heter Nathon som ligger på västkusten.

Koh Samui är känd för sina stränder. Chaweng och Lamai ligger på östkusten och Choeng Mon, Big Buddha beach, Bo Phut och Maenam ligger i norr. På stränderna finns många hotell som är väldigt välskötta och imponerande.

Det finns även en mängd olika restauranger på ön som håller toppklass. Nästan överallt hittar man matställen och restauranger av den enklare sort som serverar thailändsk mat. Men det finns även en ganska stort utbud av internationella restauranger.

När man kommer till ön för allra första gången brukar det vara alla kokospalmer man först och främst lägger märke till. De finns i princip överallt. Förr kallade man ön för världens största kokosnötsplantage.

Koh Samui är som en tropisk trädgård med härliga palmskogar och härliga stränder som nästan är helt orörda. Idag är den världsberömd för sina vita sandstränder och turkosblåa vatten.

På norra delen av ön finns en lagun som är prefekt för barn och de som är nybörjare på windsurfing.

Här finns något för alla oavsett vad man vill få ut av sin vistelse, lugn och ro, party, äventyr, shopping, dykning, vackra stränder sol och vacker natur.

Nära flygplatsen ligger Tempel Big Buddha, där en trappa leder till en 12-meters gyllene staty som sitter på en holme. Han vaktar över områdets många stående och liggande bilder och har utsikt över basaren nedanför, där det finns säljare som säljer allt ifrån bomull och skjortor till religiösa talismaner.

Öns tre inre vattenfall är som gjort för lugna eftermiddagar med picknick eller svalkande simturer. Några kilometer bort, ligger Bophut fiskeläge som ger en känsla av att man reser tillbaka i tiden, med sina gamla strandtomter och avslappnande atmosfär.