Kategori

Phuket

Phuket är ett av världens populäraste resmål. Ön är cirka fem mil lång och två mil bred. Under jul och nyår upplever Phuket ett enormt tryck från turismen. Vill man sola och bada så är Phuket rätt plats.

Kort fakta om Phuket
Invånarantal: ca 70.000
Tidskillnad: 6 timmar
Klimat: 27 grader i medeltemperatur
Bästa tid att åka: November till April
Regnperiod: Juni – Oktober

Kategori

Phuket

Phuket är ett av världens populäraste resmål. Ön är cirka fem mil lång och två mil bred. Under jul och nyår upplever Phuket ett enormt tryck från turismen. Vill man sola och bada så är Phuket rätt plats.

Kort fakta om Phuket
Invånarantal: ca 70.000
Tidskillnad: 6 timmar
Klimat: 27 grader i medeltemperatur
Bästa tid att åka: November till April
Regnperiod: Juni – Oktober

Phuket, Thailands största ö och är en väldigt populär stad för turister. Man brukar säga att denna stad är det kompletta resmålet för att det finns alltid något för alla. Phuket är en ganska litet så det är lätt av att upptäcka vad ön har att erbjuda. Här finns det shopping där man verkligen kan fynda med ett svårtslaget utbud. Att pruta ingår i livsstilen. Du finner även vackra stränder, buddiska helgedomar och jätte trevliga människor.

Sevärdheter i Phuket

Sevärdheter i Phuket finns det gott om. Naturen, kulturen och den underbara atmosfären är det som lyser upp Phuket. Det som är ett måste när man är i Phuket är självklart stränderna och den fantastiska regnskogen. Phulet’s kultur är en blandning av thailändska med olika kinesiska drag. Templet Wat Chalog i Phuket är det mest populära av de buddhistiska tempel som finns på ön. Många thailändare kommer hit för att gottgöra och visa sin respekt för Buddha. Man kan få se dem tända ljus, ge blommor etc. Enligt thailändarna själva så har man inte har besökt Wat Chalong har du inte riktigt kommit till ön. Bang Pae Waterfall är något man bara måste se när man är i Phuket. Vattenfallet är cirka 18 meter högt, men det är inte direkt det största vattenfallet men det är otroligt vackert. Vattenfallet ligger i Khao Phra Thaeo nationalpark, cirka 22 kilometer norr om Phuket Town. Phuket Zoo är något som barnen kommer att tycka om. Det är väldigt populärt och uppskattat. Här får man se en stor samling av olika djur. Parken är mest känd för sina dagliga shower med elefanter, fåglar, krokodiler med mera. Detta är en spännande upplevelse för de djurintresserade och familjen.

Shopping i Phuket

Phuket erbjuder ett stort urval av varor. Många märkeskläder finns som piratkopior med riktigt bra priser det finns även massvis med thailändsk siden att köpa som hör till det finaste i världen och självklart är priserna låga på detta med. Du kan även låta skickliga skräddare låta sy upp ett plagg som passar just dig. Antikviteter finns det också väldigt mycket av dock behöver du ha tillstånd från Department of Fine Arts för att ta med dig Buddhafigurer och antikviteter. Som de flesta städer så säljs det ädelstenar. Thailand är en av världens största exportörer av ädelstenar. Det säljs mycket fina hantverk i Phuket. Bergsfolken gör fina kläder, paraplyer, väskor, keramik och mycket annat. När det gäller smycken så finns det mycket av det med. Guld och silver finns till riktigt bra priser.

Mat & Restauranger

I Phuket erbjuds det ett brett utbud av inhemsk och utländsk mat. Phuket’s specialitet är rätter från havet och har ett riktigt bra rykte. På vissa restauranger har de akvarium där du kan välja din alldels egna hummer eller krabba. Det finns även ett antal skandinaviska restauranger där de serverar alltifrån köttbullar till delikat Toast. Gatukök är väldigt populära i Phuket som förekommer i alla möjliga former. I Phuket är många specialiteter fisk, tigerräkor och färsk grillad hummer och massor av olika ris rätter. Rico’s Steakhouse & Pizzeria är en restaurang som vi verkligen rekommenderar. Den ligger på Patong beach. Här hittar du utsökt mat med väldigt bra service. Ett tips om du är känslig för stark mat så säg ”Mai Pet” det betyder ”inte stark” när du ska beställa in din mat. En viktig sak att nämna. Drick aldrig kranvatten. Köp vatten på flaska istället.

Sol och bad

Phuket strandDen Den mest kända stranden i Phuket är Patong Beach. Hit hittar du på öns västkust. Här finner du liv dygnet runt. På dagarna är det stranden och shoppingen som gäller. Det erbjuds fullt av olika aktiviteter såsom vindsurfing, snorkling, segling, bad med mera. När solen har gått ner så öppnar alla restauranger, pubar och nattklubbar. Denna strand rekommenderas inte till barnfamiljer under sena kvällar. För att njuta av en lugnare miljö så kan man åka norr om Patong Beach till en strand som heter Kamala Beach. Här finns det en långgrund strand som lämpar sig till barnfamiljer. Det finns även restauranger, dock i mindre skala än Patong. Om man rör sig mot söder istället så kommer man till en strand som heter Karon Beach. Där finns det shopping, restauranger. Karon är ett utav de lugnare ställena. För dig som är lite mer en äventyrare så rekommenderas det att åka till Nai Tom. Där erbjuds det dykning och snorkling bland vrak och koraller. Mai Kao och Nai Yang är nästan helt orörda stränder. De har öns största korallrev och mangrove-skog som ger en exotisk känsla. Det finns dock en speciell sak här. Under december och januari så ska man få se nykläckta havssköldpaddor som söker sig till havet om man har tur. Kata Beach och Kata Noi som ligger sönder om Karon är två lite mindre stränder. Här är det lugnare än Patong och Karon. Kata Beach är väldigt populär strand bland svenskar.

Att resa till Phuket

De flesta charterbolag erbjuder flygresor till Phuket. För att resa till Phuket billigt så rekommenderar vi Fritidsresor . Hos Fritidsresor kan man välja bland olika sorters paket med hotell med mera, vilket kanske känns tryggt.

Om man är en äventyrare så kan man boka en tur och retur biljett till Phuket. Om man gör det så kan man om man har tur få riktigt billiga resor. Att flyga till Thailand tar ganska lång tid, cirka 11 timmar, men det är värt tiden. Under resan till Thailand så mellanlandar man ofta någonstans och då bör man passa på att sträcka lite på benen. Det finns även möjligheter att flyga från Phuket till Bangkok i Thailand om man skulle vilja det.