Golf  i Thailand

Golf är en av de mest populära sporterna i Thailand. Golfen kom hit för ett sekel sedan och togs snabbt upp av eliten. Bland de första utövarna var försvarsmakten och andra statliga institutioner. De byggde och äger fortfarande några av de finaste banorna i landet.

Världens främsta designers har kommit och lämnat sina betyg, så har många spelare i världsklass. Nu finns det åtminstone några kurser i eller inom räckhåll för alla större städer. De flesta kurser som byggts under de senaste 10 åren erbjuder boende på plats eller i närheten, plus fritidsfaciliteter för hela familjen.

Om Thailändsk golf:
– Thailand röstades fram som den bästa golfdestinationen i Asien av Asia Golf Monthly Awards
– Thai Country Club röstades fram som bästa klubbhus i Asien, den tredje för bästa kurs i Asien och Thai Country Club
– Blue Canyon Country Club, Canyon Course röstades fram till Bästa mästerskapsbana i Asien
– TOPP-10 av Golf Digest

Tillståndet i ekonomin står inte emot, de gröna avgifterna fortsätter att vara mycket rimliga. Det är även avgifterna för de välutbildade, hjälpsamma caddiesna. Service på grönt och i klubbhuset, som passar Smiles land, är snabb och artig.

Eftersom landet är väl anslutet med väg, järnväg och flyg kan du ta dagsutflykter till kurserna och återvända för att bo i staden, eller hyra en bil och utarbeta din egen resväg. Logianläggningar i alla större städer driver hela spektrumet från det mysiga till det lyxiga, och i varje stad finns det minst en bekväm plats att bo på.

För familjer, eller för att fylla en paus i ditt schema, finns det ett varierat urval av kultur, äventyr, restauranger och shopping tillgängliga var du än väljer att tee-off.