Besök Centrala Thailand

Thailand har satt sitt märke på jordklotet med sin huvudstad Bangkok. Men det finns mer i Thailand än den livliga änglarnas stad. Inom några timmars bilresa från Bangkok finns några av Thailands mest ikoniska turistmål.

Om du är en resenär i centrala Thailand kommer du att upptäcka att det i princip består av en kombination av forntida ruiner, livliga städer och natur.

Låt oss börja med Bangkok

Bangkok

Änglarnas stad. Dessa dagar är staden mycket urbaniserad, vilket gör att det verkar mer som en labyrint än en stad under rusningstiden. Trots den senaste utvecklingen den har fått klarar Bangkok fortfarande att hålla fast vid sin distinkta orientaliska känsla. Om det är någon tröst till nya turister i stan har Bangkoks utveckling gjort det lättare för resenärer att ta sig runt staden. Staden är fortfarande en kaotisk men underbar plats att besöka.

Det finns många saker att göra här. Från provtagning av den antika kulturen och traditionerna i landet till shopping souvenirer från lokalbefolkningen, finns det något för alla i Bangkok.

Ayutthaya

Thailands huvudstad från 1350 till 1767 och var landets centrum för internationell handel under den perioden. Idag visar staden rester av sin gamla härlighet. Besök Ayutthaya centrum för att se vad vi menar.

Cha Am

Cha Am är populärt för sina badorter. Det är den perfekta resan för både thailändare och turister. Om du vill ha lite lugn och ro med anständigt boende och äkta thailändsk känsla, är detta platsen att vara. Om du emellertid är ute efter någon nattlivsåtgärd är platsens avslappnade atmosfär inte platsen för det.

Chanthaburi

Chanthaburi handlar om frukt, natursköna vattenfall och frodiga skogar som är den perfekta platsen för backpackers. Det ligger ett par timmar från Bangkok och omges av en mängd olika nationalparker, reservat och naturligtvis Chanthaburi-floden.

Saraburi

Thailändska buddhister flockar till Saraburi året runt för att besöka en av landets heligaste platser för buddhister Buddhas fotspår i Phra Buddha Bat Woramahavihan-templet. Detta fotavtryck, som faktiskt är en naturlig stenfördjupning, tros vara fotspåren till Buddha själv.

Lopburi

En av Khmer Empire viktigaste städer var Lopburi under 1000-talet. När Ayutthaya Kingdom blomstrade någon gång under 1400-talet, förvandlades staden till kungarikets andra huvudstad. Idag visar staden ruinerna av båda imperierna.

Suphanburi

Suphanburi ligger 400 kilometer över havet och erbjuder turister vintergröna skogar, vattenfall, ett urval av fauna och flora och en golfbana med sin berömda Khao Yai nationalpark.

Bortsett från dessa erbjuder parken också 50 kilometer vandringsleder, floder för kajakpaddling och forsränning, fyra dagars vandring till en dinosaurfotavtryck och djurliv för morgon och natt.

Nakorn Pathom

Nakorn Pathom erbjuder utsikt över landets största och äldsta religiösa landmärke, Phra Pathom Chedi, den största pagoden i Thailand. För historien buffs, är detta platsen att vara.

Nakorn Pathom är också var Wat Phra Pathom Chedi Ratchaworaviharn, Nationalmuseet, några kungliga tempel och kloster, en buddhistisk park och några andra tempel finns.