Besök Södra Thailand

Med populära turistdestinationer som Ayutthaya, Phuketoch Koh Samui har södra Thailand satt sig på kartan. För utländska besökare och till och med för vissa ur lokalbefolkningen, har regionen massor av saker att erbjuda tropiska öar med soliga stränder, korallrev, enorma klippformationer, naturreservat, historiska bosättningar och pittoreska buddhistiska och islamiska tempel.

Överlägset är den mest populära turistdestinationen ön Phuket. Med Phi Phi Island, Similian Island, Phang Nga Bay, Kong Pha-Ngan, Kata Beach, Bang Tao Beach, Surin Beach.

Det är ett riktigt paradis för soldyrkarna. Det finns flera miljoner öar i världen, men Phuket kan skryta med ett urval av stränder som avundas av världen över.

Men Phuket sträcker sig långt bortom läckra stränder och fantastiska tropiska solnedgångar. Ön erbjuder också ett brett utbud av underhållande aktiviteter.

Några av du måste se: Phuket Fantasea Show som kombinerar trapesartister, pyroteknik och uppträdanden elefanter i denna något galna show. Simon Cabaret som visar kanske den största gruppen av kabaré-artister i regionen.

Gamla Phuket stad som låter turist känna den gamla lyxen från kinesiska-portugisiska samhällen. För en mer lugn känsla kan du alltid gå till Phukets tempel, vattenfall, nationalparker och skogar.

För en paus från sanden kan du åka till Ayutthaya, en provins i södra Thailand som har många magnifika forntida ruiner. Det kan skryta med UNESCO:s världsarvslista som kallas Phra Nakhon Si Ayutthaya Historical Park som har en lång rad av historiska ruiner i staden.

För finsmakaren finns tre underbara palats som visar hur välmående och magnifik Ayutthaya var under 1600-talet och framför Grand Palace och de främre och bakre palats kallade palatserna Chantharakasem och Wang Lang. Dessutom kan du besöka de thailändska kungliga palatsen som Nakhon Luang-byggnaden och Bang Pa-In-palatset.

För ”buddhistturister” kan du hoppa runt öns olika buddhisttempel. Några av dem fungerar, andra är ruiner av gamla antika tempel. Mot en liten avgift kan du besöka Wat Phra Si Sanphet, Wat Phra Mahathat, Wat Ratchaburana och Wat Phra Ram.

De aktiva templen i Phra Chedi Suriyothai och Wat Thammikarat i U Tong Road och Viharn Phra Mongkol Bopit, kända för den stora bronsbesättningen i Buddha, är öppna för allmänheten gratis.

För de mer äventyrliga besökarna erbjuder Koh Samui en idyllisk resa. Även om de senaste årens utveckling på ön något har lagt den i ligan på Phukets stränder är många områden. Så finna det fortfarande lika orörda som de var för några decennier sedan på Koh Samui.

För avlägsna destinationer kan du välja mellan Taling Ngam Island, Bang Kao och Hua Thanon för lite lugn och ro.

Södra Thailand erbjuder allt från fantastiska stränder till gamla ruiner som gör såväl rutinerade turister och backpackers glada.