Några ovanliga saker du kan förvänta dig när du besöker Thailand

Varje land har sina egna egendheter. Det som är normalt i ett land är inte alltid nödvändigtvis standarden för andra. Thailand, som med alla andra länder, har sina ”konstigheter” som kanske gillar… eller inte. Hursomhelst, var beredd på några ovanligt vanliga saker som du kan stöta på när du besöker Thailand.

Toalettpapper på bordet

I vissa delar av världen följer användningen av bordsdukar vissa strikta regler. Restauranger i Thailand bryr sig dock inte om att inte följa dessa formaliteter. Var inte chockad över att se toalettpapper på restaurangbord. Detta verkar vara standarden.

Öl med isbitar

Öldrinkare i Thailand tar en helt annan behandling av deras brygg, de blandar isbitar med det. Varför inte? Med all värme och fuktighet är det bara logiskt att uppdatera drinken för att förhindra att den värms upp.

Du kanske tycker att det här är lite ovanligt till en början, men prova så att du ser klokheten i att lägga is på din drink.

Insekter som mellanmål

För det otrevliga bland oss ​​är att äta insekter inget mindre än en mardröm. I Thailand är det en del av menyn. Ursprungligen praktiseras vanan att äta stekt insekter endast i den nordöstra delen av landet, i Isan.

Idag serverar många restauranger, även i storstadsstäder som Bangkok, allt från silkeormar till vattenbaggar, bambusmaskar och syrsor.

Gräshoppa är fortfarande en av de bästa favoriterna. Även om snacking insekter inte är normen, är det inte osannolikt att hitta restaurangmenyer som visar omfattande urval av insektsbaserade livsmedel.

Songkran Day and Soaked Policemen

Om du råkade vara i Thailand på Songkran Day eller det traditionella nyåret som är den 13 april, kommer du att upptäcka att det verkligen är några ovanliga saker som händer denna dan, tex vattenkrig med polisen.

Som en del av firandet kastar glada tillverkare plast fylld med vatten eller hinkar med vatten på varandra, ingen undantas. Den olyckliga trafikpolicyn är ett bekvämt mål. Även barn vet detta och drar nytta av tillfället.

Formel 1 på vägarna

Alla från tuk tukförare, taxichaufförer till privatapersoner är skyldiga. Thailändarna verkar i allmänhet inte bry sig mycket om hastighet men de definierar tydligt vad det betyder att vara på rusning under rusningstiden. Om du reser i Thailand, ta alltid försiktighetsåtgärder när du är på väg.

Farlig trafik

Att få ett körkort i Thailand är mycket enkelt. Inte konstigt att landet rankas som en av de tre bästa i världen med de högsta händelserna av trafikolyckor varje år. Det är inte ovanligt att se motorcykelförare spela paraplyer medan de kör i regnet. Det är inte ovanligt att köra förbi övergivna hjälmar på vägen heller.

Förfriskningar i plastpåse

Thailändarna har skapat ett genialt sätt att ta en drink i farten plastpåse med sugrör. Dessa är praktiskt taget utkonkurrerat kopparna här.