De främsta skälen till att du bör åka till Thailand

Resenärer till Thailand skulle ha svårt att få slut på aktiviteter när de besöker landet. Den perfekta kombinationen av kust och exotiska öar, välskyddade skogar och nationalparker, coola städer och historiska och arkeologiska sevärheter gör det till det perfekta resmålet för nästan alla.

Stränder och öar

Bangkok är det första som tänker på när man tänker på Thailand. Det andra? De tropiska stränderna.

Thailand är helt omgivet av vatten och har en stor andel stränder, öar och tropiska landskap som många anser vara exotiska. Res till Phi Phi Islands, Phuket och Krabi, så vet du exakt vad vi menar.

Arkitektur

På grund av dess omfattande historia visar Thailand det förflutna som är uppenbart i landskapet. Om du är i Thailand för arkitekturen så hittar du majestätiska forntida ruiner, unika strukturer samt ultramoderna skyskrapor över hela landet.

Maten

Semester i Thailand är inte komplett utan att ta prov på landets traditionella rätter. Bangkok är det bästa stället att börja om det är din första gång att prova riktig thailändsk mat. För mer autentiska rätter, gör du bra att gå till den relativt outforskade regionen Isan där olika smaker och rätter serveras dagligen.

Naturens under

Ingenstans i världen hittar du naturliga formationer som liknar saker som påminner om människokroppen. Men de naturliga underverken i Thailand går utöver farfar och mormors klippformationer. Gå utforska de avlägsna öarna i Thailand där de naturliga underverk verkligen kommer att chocka dig och är värda dig.

Städerna

Bangkok är högst upp på vår lista. Staden visar inte bara det moderna Thailand och variationer i dess moderna kulturer, det erbjuder också en fågelperspektiv till Thailand som ett land och som ett folk i allmänhet. Det är ett slags provtagare. Om du letar efter aktiviteterna i de stora städerna, kommer du att göra några dagar i Bangkok.

Om du dock vill se städer i Thailand-stil kan du planera ett besök i någon av Thailands städer som Chiang Rai och Chiang Mai.

Shopping

Att besöka Thailand är aldrig komplett utan att ta en dag eller två för att shoppa. De flesta av Thailands främsta destinationer har sina egna shoppingmarknader där du kan hitta alla typer av fynd du letar efter. Oavsett om du är ute efter smycken, träsniderier, keramik, trä, elektronik, kläder och datorer, kommer du att upptäcka att Thailand har tillräckligt med marknad för dessa.

De bästa shoppingdestinationerna inkluderar regionen Koh Samui, Phuket, Chiang Mai och naturligtvis Bangkok.

Nattlivet

Tillbringa en natt i stan och upplev Thailand i ett bokstavligen annorlunda ljus. Thailands främsta destinationer för nattliv erbjuder allt från avkopplande romantiska middagar till levande underhållning och fest till gryningen.

Bland de anmärkningsvärda destinationerna för nattliv är Pattaya City, Ko Phangan, Bangkok och de mindre extrema nattlivsaktiviteterna i Ko Samui, Ko Tao och Krabi.

Konst, museer och arkeologin

Med sina välbevarade thailändska samhällen i Isan-regionen till de moderna museerna i Bangkok (och andra städer), skulle den som är intresserad av att förstå landets verkliga rötter inte bli besviken.