5 populära resmål för din Thailands-semester

Thailand är ett modernt land i Sydostasien med en välmående ekonomi. Det exporterar flera produkter inklusive motorfordon, transistorer, datorer, gummi, maskindelar för viss kontorsutrustning, plast, ris och skaldjur. Detta land är också globalt känt som ett underbart turistmål. Om du planerar att ha Thailand semester är de fem bästa destinationerna du måste tänka på:

1. Bangkok

Bangkok är Thailands huvudstad och för många turister runt om i världen är detta landets definitiva resmål. Med en perfekt blandning av tradition och modernitet har denna plats mycket att erbjuda varje besökare. Den har många byggnader och skyskrapor plus många platser och aktiviteter för skoj och underhållning.

Trots stadens modernisering är Bangkok inbäddat i tradition. Faktum är att traditionella ritualer på denna plats görs varje dag. Som landets huvudstad har denna stad allt en turist o alla åldrar kommer att njuta av. Oavsett vilken typ av boende du vill ha, från högklassig sex-stjärnigt boende till prisvärda pensionat, har Bangkok dem åt dig.

Ingen Thailand-semester kommer någonsin att vara komplett utan en smak av Thailands bästa rätter. Om du är i Bangkok, hittar du många restauranger som lagar autentiska och smakliga thailändska rätter.

Bangkok har också det bästa nattlivet samt olika former av transport. Det bank- och telekommunikationstjänster är också utmärkta.

2. Phuket

Detta är Thailands största ö som blev berömd över hela världen för sina magnifika stränder, vikar och vikar. Bortsett från tennbrytningen och gummiproduktionen på hans ö, fick den också sin rikedom av att vara ”Silk Route” mellan Indien och Kina. Phukets bidrag till thailändska köket är dess läckra skaldjur.

Snorkling, dykning, vandringar och promenader är bara några av de fritidsaktiviteter man kan njuta av på denna plats. Patong Beach, Kamala, Karon och Kalim stränder och Promthep Cape inkluderar sina huvudattraktioner.

3. Chiang Mai

Denna plats kallas ”Nordens ros” och kallas norra Thailands kulturella och ekonomiska centrum. Chiang Mai är också en av de mest besökta provinserna i Thailand och är ursprungligen huvudstaden i Lanna Thailands kungarike som byggdes 1296 av kung Mengrai.

Hemmet till floden Mae Ping, Chiang Mai, är en av Thailands vackraste platser med frodiga berg och flera nationalparker. Denna provins är också känd för att vara hemma från stamfolk. Bland områdets viktigaste attraktioner finns stammbyarna.

4. Koh Samui

Denna ö är de viktigaste attraktionerna i Koh Samui. Det är bokstavligen känt som en plats för kokosnötter och skogsklädda kullar, denna plats är också känd för sina vackra vikar och stränder, inklusive Hat Lamai och Hat Chaweng. I den södra änden av Lamai Bay finns falliska bergformationer som heter Hin Ta Hin Yai.

Det finns också en stig som förbinder tre vattenfall som kallas Namtok Lat Wanon, Namtok Hin Lat och Namtok Na Muang. Om du vill prova elefantridning kan du göra det vid Na mUang-vattenfallet. Denna ö är också hem för flera buddhistiska tempel och monument.

5. Pattaya

Detta ligger mitt i halvmånes halvmånen och utgör Pattaya-kusten. Denna plats är perfekt för vattenskidåkare, vattenskidåkare och de som älskar att segla i motorbåtar. Nära Pattaya är ett stort skeppsbrottsområde som har besökts av avancerade dykare.

Om du letar efter en rolig destination för dina Thailand-semester är Pattaya en av de platser du kan tänka på.