Öar

När det gäller stränder, erbjuder Thailand några av de bästa, inte bara i Asien utan i hela världen. Vissa kallar det orättvist hur kan ett land lyckas få så många underbara stränder? Vad Thailand har att erbjuda med sina stränder är ovanligt. Det här är inte dina typiska stränder eller klart vatten, det är omöjligt vackra pulvermjuka sanddyner och smaragdgrönt vatten.

Phuket

Phuket är landets största ö och ligger i det är landets största och mest populära internationella tillflyktsort Patong Beach. Det erbjuder allt från mjukvit kustlinje till pulserande nattliv så det finns något för nästan alla.

Mycket av öns charm kommer från det stora havet som vetter mot stranden. Tillsatt med de två steniga punkterna som bryter monotonin i långa stränder, erbjuder Patong platser som många tycker exotiska och tilltalande. Andra underbara stränder på ön är Nai Ham för de välklackade, Nai Thon för människor som letar efter lugn och ro, och Mai Khao för människor som behöver fly till ensamhet.

Utanför Phukets huvudattraktion, dess stränder, har ön också mycket att erbjuda för alla. Från fantastiskt landskap i Phang Nga Bay till den antika staden Old Phuket och de underhållande artisterna i Phuket Fantasea.

Ko Chang

Ko Chang är Thailands näst största ö efter Phuket. Det erbjuder en mängd platser att gå, från vita stränder till skyddade steniga vikar och tjocka skogar. Mycket av ön har utvecklats på senare tid även om den passande namnet ”Lonely beach” fortfarande är relativt orörd. Det är den perfekta platsen för doppning av solo-hud.

Phi Phi Islands

Det perfekta bilderna på ön Phi Phi är anmärkningsvärt. Det är, på enklaste sikt, ett turistmekka där filmen ”Stranden” filmades. Som ett bevis på dess skönhet flockar en miljon turister från hela världen till Phi Phi-öarna. Phi Phi Don, den större ön är känd för sin vattenklarhet. Men den mindre ön, Phi Phi Lay är sensationell i sina egna rättigheter.

Krabi

För rock jocks är Railey ett paradis. Med sina kalkstensformationer som drar sig ur landskapet drar denna lilla strand i allmänhet klättringsmassan.

Hua Hin

Hua Hin Beach har familjepaketet vibe till det. Det är perfekt för familjer med små barn på grund av de platta stränderna. Även om det inte nödvändigtvis är den perfekta stranden för bad.

Koh Samui

Har kanske de dyraste stränderna i hela Thailand. Samui var tidigare den perfekta ön för backpackers. Men med den senaste utvecklingen har det blivit platsen för allmänheten.

På grund av sin lilla storlek erbjuder ön inte så mycket aktiviteter som sina större motsvarigheter. De viktigaste sakerna som bjuder in turister att flocka hit är havet, solen och sanden.