Säkerhetstips inför Thailands-semestern

Thailand tros vara säkrare jämfört med andra turistmål i Sydostasien. Till skillnad från andra länder är brott mot turister på denna plats mycket sällsynta. Men ändå måste du vara orolig för din hälsa och dina personliga säkerhetsaspekter, särskilt i främmande länder. Så under dina Thailand-semester är det bra att ha dessa säkerhetstips i åtanke:

Innan resan

 1. Ta reda på om du är redo att resa
 2. Fråga din läkare om du behöver några vaccinationer för att skydda dig mot vissa sjukdomar som malaria.
 3. Rådgör med din läkare och meddela honom om du är gravid, tar mediciner, har allergier mot läkemedel och lider av kronisk sjukdom och HIV-infektion.

Mat och dryck

 1. Undvik mat och dryck med is från gatustånd
  Såvida du inte är säker på att isen som ska används är cylindrisk och med hål i mitten, vilket innebär att de tillverkas enligt statliga normer, köp inte mat eller dryck med is.

 2. Innan du äter på bås ska du först kontrollera om borden, köksredskapen och händerna på dem som förbereder och hanterar maten är rena.
  Även om att äta är en lycka i detta land, är det mycket viktigt att kontrollera den person som vidrör din mat. Om platsen är ren finns det en god chans att det är säkrare att äta dår.

 3. Köp inte thailändsk mat som har lämnats ute i solen under i flera timmar. Detta gäller särskilt när man köper fisk, frukt och grönsaker.
 4. Gå inte till förkokta eller förberedda livsmedel
  Köp endast från bås som låter dig se hur din mat lagas. På det här sättet vet du allt som läggs till i det.

 5. Se till att flaskvatten och drycker öppnas framför dig
  Kranvatten är inte drickbart i många delar av landet. Även om de är det, kan din mage inte vara känslig för utländsk mat och dryck. Så se till att köpa destillerat eller renat vatten och öppna flaskan personligen.

Personlig säkerhet

 1. Var försiktig, särskilt på natten
  Om du inte kan motstå att ta månskenet på stranden eller vandra de livliga gatorna i Bangkok på natten, gör det inte ensam. Se också till att du vet var du kan hitta hjälp om onödiga omständigheter skulle inträffa.

 2. Bär hjälm när du cyklar
  Motorcykelolyckor kan leda till allvarliga personskador och till och med dödsolyckor. Så om du verkligen vill pröva på en motorcykeltaxi, glöm inte att bära hjälm.

 3. Använd alltid kassaskåpet på rummet.
  När du är inne i ditt rum låser du dörren. Om du lämnar rummet, glöm inte att låsa din plånbok, elektroniska prylar och andra värdefulla saker.

 4. Känn alltid till var närmaste nödutgången finns
  Det tar bara en minut att gå ut ur ditt rum och ta reda på var nödutgångar är.

Oavsett vart du åker, lönar det sig mycket att hålla sig trygg och frisk. Så tänk på dessa saker för att vara säker på att dina Thailands-semester.