Budgetresenärens guide till Bangkok

En semester i Thailand är förmodligen bland de mest prisvärda i världen. När du väl kommit på plats alltså. Med hjälp av våra tips för de medvetna turisterna nedan kan du få mer valuta för pengarna.

Lumpini Park

Detta är definitivt en flykt från stadens vibe i Bangkok och en bra källa till några gratis saker också. För 30 baht kan du skämma bort dig i en paddelbåt i 30 minuter och obegränsad session i ett utomhusgymnastik. Gratis kan du medicinera, ta en tango lektion, uppleva thailändsk zonterapi och delta i aerobics eller Thai chi klasser.

Tempel och tempelmässor

Tempel och helgedomar i Bangkok, med undantag av några få, är praktiskt taget gratis. Om du har tur och besök under viktiga buddhistiska helgdagar kan du till och med få dig själv välsignad av en munk. Var dock beredd att ta bort lite baht men om du planerar att besöka Emerald Buddhas tempel, vilket borde kosta dig cirka 200 baht. Denna avgift kommer med inträde i Grand Palace.

Anden hus och helgedomar

Dessa pricker staden Bangkok och du kan ange någon av dem gratis. Den mest kända helgedomen är Erawan-helgedomen? Varför besöka dem? Bortsett från det faktum att dessa lägger till några intressanta platser att besöka på din resplan kan dessa uppenbarligen ge dig lycka, lycka till, fruktbarhet och virility.

Thai National Gallery

Vill du se thailändska konstverk? För en liten peng kan du se moderna och traditionella thailändska konstverk från onsdag till söndag.

Muay Thai

Om du älskar att se killar bryta varandras käkar, har du tur. Biljetter till thailändsk boxning eller Muay Thai-evenemang är verkligen billiga även om du kan debiteras 5 gånger mer än den vanliga avgiften för att vara utlänning.

Ratchadamnoen Road On Lottery Day

Efter att ha besökt en helgedom eller två (för lycka till) kan du åka till Ratchadamnoen Road, köpa dig några lotter och gå med i publiken när de väntar på att lyckan kommer till dem.

Suan Pakkard Palace

Besök detta kungliga palats och lära dig hur den kungliga familjen i Thailand lever för bara 100 baht. Om du inte har något annat i ditt sinne och vill bränna lite tid är detta också det perfekta. Det är lätt att gå vilse i vördnad i denna kungliga bostad.

Midnight snack

Femstjärniga restauranger och andra exklusiva ställen säljs normalt av sina varor i slutet av natten. Ta några bra godsaker till ett halvt pris under kvällen. Bagerierna som täcker Tops-stormarknaden gör detta, så prova.

Spåkvinna

Tror du inte på astrologi? Inte vi heller, men det är säkert intressant att läsa dina handflator, kort eller astrologi diskuteras av dig av den berömda thailändska zigenaren på hörnet av kloster och Silom Roads.

Patravadi Dining Theatre

För en billig romantisk middag kan du gå till Patravadi Dining Theatre vid Bangkok River. Teatern erbjuder god, billig mat tillsammans med högt utbildade dansartister.

Billigt äter man nästan alltid

Billigt i Bangkok tyder inte nödvändigtvis på att det inte kan ätas av en människa. Mat i Bangkok är förvånansvärt billig om du vet vart du ska gå. Gå dit dit eleverna går och ser själv. Prova också de stora varianterna av gatamat.