Din resa till Thailand behöver inte bli så dyr

Om din huvudsakliga orsak till att resa är att lära känna andra kulturer mer och förstå livet i andra länder, kommer du säkert inte att känna dig lurad när du väljer en Thailands-semester.

På den här platsen kan du uppnå ditt mål utan att spendera mycket. Du måste bara gå ”infödda” och din semester blir inte så dyr.

Lite forskning om platsen innan du planerar din resplan hjälper mycket. Här är några tips som hjälper dig att erövra detta fantastiska land utan att spendera en förmögenhet:

1. Resa under lågsäsong eller lågsäsong

Att utforska Thailand under lågsäsongerna kan ge dig upp till 25% besparingar i din logi. Du har också en stor chans att få lågpris eller rabatterade flygbiljetter och bästa resepaket. Du behöver inte oroa dig för att din semester blir bortskämd av regnet eftersom vädret i detta land är mycket rimligt under de flesta tider av året.

2. Välj långa drag från en punkt till en annan genom att åka en buss eller ett tåg snarare än ett plan.

Från Bangkok kan du nå vissa turistplatser genom att resa med en buss eller ett tåg. Detta kommer säkert att trimma ner din budget eftersom dessa transportmedel verkligen är billiga.

3. Ät middag på billiga restauranger

I Thailand, ju billigare maten är, desto bättre. Överraskande, är det inte? Detta beror på att dyra restauranger i detta land vanligtvis erbjuder västerländsk mat som inte har god smak. Så bättre ännu leta efter små, billiga och rena familjerestauranger som kan ge dig välsmakande måltider.

4. Undvik att ringa utomlands när du är i Thailand

Det kan vara extremt dyrt att ringa utlandssamtal från Thailand. Om du verkligen behöver ha ständig kommunikation med någon annan utanför landet, kan du spara på kommunikationskostnader genom att bara köpa en billig mobiltelefon med förbetalda SIM-kort eller använda tjänsterna för Internet- och telefoncentra. Det billigaste alternativet är att be den du ringer att kontakta dig istället.

5. Öva på att pruta

På de flesta turistattraktioner i Thailand måste du verkligen ha utmärkta prisförhandlingskunskaper om du vill få besparingar. Prisförhandlingar accepteras vanligtvis på öar som är mindre turistiska. Skämmas inte för att försöka förhandla om priset på allt du vill köpa. Detta är ju inte ett pinsamt beteende i ett sådant land.

6. Kvällsunderhållning på det thailändska sättet

Ett sätt att slutföra din semester är att ta en bild av Thailands nattliv och underhållning. Det finns massor av billiga thailändska restauranger med liveband och billig öl och mat.

Under vintern är ölträdgårdar utomhus vanliga. Trots sina moderna biografer är det mycket billigare att titta på filmer i Thailand. Om du inte gillar tanken på att ta en flaska öl kan du bara välja att gå runt i staden och ta bilder på nattmarknaden.

Om du har gjort omfattande forskning om platsen, eller dina vänner har gett dig några tips, bör du också försöka att inte få organiserade turer i hela Thailand-semester. Detta ger dig inte bara en chans att utforska Thailand på ditt eget sätt; det kan också hjälpa dig att spara några få dollar.