Besök Norra Thailand

Även om hela landet får besökare från hela världen, återstår Södra Thailand fortfarande att vara en toppturistdestination för strandliv, shopping och den allmänna upplevelsen av att vara i Thailand.

För resten av turister som vill ha mer äventyr erbjuder norra delen av landet precis rätt blandning av upplevelser.

Norra Thailand är till stor del ett bergsområde som består av dalar, skogar, byar och rester av de gamla oberoende kungariket som har styrt över landet.

Här ges på många sätt det behagliga alternativet till den kommersiella känslan av Bangkok, landets kommersiella nav och huvudstad, med sin långsammare livstakt.

Vad bör jag besöka i norra Thailand?

Till att börja med är Chiang Mai den största staden i regionen. Den kallas ”Rose of the North”, en turistdestination för människor som vill få den verkliga känslan av äkta Thailand levande och kultur.

Chang Mai har ett urval av gamla buddhistiska tempel, elefantträningsläger, djunglar för vandring och underbara floder för forsränning.

Chang Mai

I Chang Mai är det en bra idé att ta en komplett rundtur på platsen som inkluderar en titt på orkidén och fjärilsträdgården, Sai Namphung Orchid Nursery, en elefanttur i ett Chang Mai elefantträningsläger och marknad.

Ett dopp i en av Chang Mais 3 underbara vattenfall, och djungelvandring samt forsränning i någon av Chang Mai nationalparker.

Gyllene triangeln

För en mer avslappnad semester kan du försöka gå vidare till Chian Rai, en provins som är känd för att vara en del av gyllene triangeln, gränsen mellan Thailand, Laos och Myanmar.

Liksom Chang Mai kan du förvänta dig natursköna berg, varma källor, vattenfall, floder och floddaler, historiska platser, gamla bosättningar och en blandning av stamkultur som delas av Akha, Karen, Muser, Meo och Lisu för att nämna några stammar.

Chiang Rai är perfekt för människor som älskar djungeltrekking och mountainbike. De många nationalparkerna som ligger i denna provins erbjuder den perfekta resan från städernas livliga liv.

På hösten

Om du besöker norra Thailand under september långt in i oktober, kommer du att ha svårt att missa den berömda traditionella Kamphaeng Phet-festivalen, Kamphaeng Phet Mini Banana Festival.

Detta är en tävling för de ceremoniella förberedelserna av ”Khao Krayasat” och ”Khao Kraythip”, provinsens traditionella maträtter.

Mae Hong Son ligger djupt i de höga bergskedjorna i norra Thailand och återstår i stort sett en avlägsen provins som är isolerad från resten av världen. Denna isolering är exakt vad som lockar turister hela året om.

Festivaler

Festivaler och evenemang saknar aldrig i ett provins i Nord-Thailand som heter Phayao. I februari promeneras besökare genom de olika färgglada traditionella processionerna av landet på en festival som heter King Ngam Muang Ceremony.

I april och maj skryter provinsen med King Phraya Lor-ceremonin och Pha Cho Ton Luang-festivalen. Och i november visas de lokala skönhetskompisarna och båtracingevenemang i Loy Krathong-festivalen.

Norra Thailand erbjuder ett ganska varierat urval av aktiviteter för turister. Regionens allmänna attraktion kommer från dess bergsområden, skogar och nationalparker som erbjuder avlägset lugn.